Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1939









"Οι οργανωμένες προσπάθειες της Μεγάλης Λευκής Στοάς κατευθύνονται να ανυψώσουν τις οργανωμένες δυνάμεις του υλισμού σε ένα ανώτερο και πνευματικό πεδίο. Ο νόμος που θα καθορίσει τα αποτελέσματα είναι:

  • Κρατώντας ο άνθρωπος χάνει.
  • Εγκαταλείποντας κερδίζει.
  • Αναζητώντας να κατανοήσει αυτό που έχει, αυτό πρέπει και αναπόφευκτα να εξαφανιστεί.

Συλλογιστείτε αυτό το νόμο.

Η μέθοδος εργασίας των δυνάμεων της ανταγωνιστικότητας και του εγωισμού είναι η ανταγωνιστική συνεργασία. Μέσα σε ολόκληρο τον κόσμο σήμερα σχηματίζονται όμιλοι:

  • με υλικές και νοητικές ιδέες,
  • με προσωπικές ή εθνικές φιλοδοξίες,
  • με διανοητικά σχέδια και ιδεολογίες

για να τα επιβάλλουν πάνω στις μάζες των ανθρώπων.

Δίνουν έμφαση στην οικονομική κατάσταση, στο χειροπιαστό και αντικειμενικό, που φυλάγεται, που υπερασπίζεται ή κερδίζεται και προμηθεύεται μέσα από οριστικά χειροπιαστά μέσα, που αυτά τα ίδια χωρίζουν και διαιρούν.

Όμως έχει έρθει η στιγμή να μετατοπιστεί η η ανθρώπινη συνείδηση, μέσα στον κόσμο της αληθινής και πνευματικής κατανόησης και των μη χειροπιαστών και πιο επιθυμητών προτύπων διαβίωσης.

Η επίδραση της κρούσης της ενέργειας εξαρτάται από τη φύση του φορέα της ανταπόκρισης. Η χρήση που ο καθένας θα κάνει της διεγερτικής ενέργειας θα είναι πολύ διαφορετική. Επομένως, ανάλογα με την κατάσταση των ευαίσθητων σωμάτων του πλανήτη, των εθνών και των ατόμων, θα είναι και η αντίδρασή τους στα πέντε είδη δυνάμεων που εισρέουν.

Σας ζητώ να σχοληθείτε με ενέργεια και με τα αποτελέσματα της κρούσης της πάνω σε δυνάμεις. Η νέα τάξη θα έρθει σε έκφραση, από τη δράση της πνευματικής ενέργειας πάνω στις δυνάμεις στους τρεις κόσμους.

Επιθυμία της Ιεραρχίας αυτή τη στιγμή είναι:

  • να γεμίσει τον κόσμο, που είναι γεμάτος από δυνάμεις που μοχθούν, με σημεία πνευματικής ενέργειας και
  • να διανείμει παντού εκείνους που συνδέονται με πνευματικούς ομίλους και επομένως συνδέονται υποκειμενικά με εκείνους τους αδελφούς τους στον Όμιλο που βρίσκονται σε όλες τις χώρες.

Έτσι, μια διάχυτη, νοήμων επιρροή θα μπορεί να κάνει την κρούση της πάνω στο νου των ανθρώπων και να δημιουργήσει τελικά το αναγκαίο καλό αίσθημα, την καλή θέληση και την καλή ζωή."

Δεν υπάρχουν σχόλια: