Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 1938









"Η Ιεραρχία ενδιαφέρεται βαθιά για τα παγκόσμια γεγονότα. Δεν έχουν ακόμα χαθεί όλα.

Η σταθερότητα Εκείνων που γνωρίζουν το Σχέδιο του Θεού

  • θα βοηθήσει την ανθρωπότητα και
  • θα βοηθήσει τις προσπάθειες των μεγαλύτερων Αδελφών.

Αυτά είναι όλα όσα μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, γιατί η ίδια η Ιεραρχία δεν ξέρει ποιες δυνάμεις θα επικρατήσουν. Ξέρουν ότι το καλό τελικά θα θριαμβεύσει αλλά δεν ξέρουν τι επιφυλλάσσει το μέλλον για την ανθρωπότητα, επειδή οι άνθρωποι καθορίζουν την δικιά τους πορεία.

Ο Νόμος της Αιτίας και του Αποτελέσματος σπάνια μπορεί να αντισταθμισθεί. Σε εκείνες τις περιπτώσεις που χρειάστηκε να αντισταθμισθεί, απαιτήθηκε η παρέμβαση Δυνάμεων μεγαλύτερων από εκείνες που ήταν διαθέσιμες εκείνο τον καιρό στον πλανήτη.

Εκείνες οι μεγαλύτερες Δυνάμεις μπορούν να παρέμβουν ΑΝ οι μαθητές του κόσμου κάνουν τις φωνές τους να διεισδύσουν.

Σε αυτή την εποχή της έντασης και της πίεσης, αδελφοί μου, θα υπενθύμιζα σε όλους σας, ότι δεν υπάρχει καμιά ανάγκη για αίσθηση ματαιότητας ή για καταγραφή μικρότητας.

Η σημερινή παγκόσμια κατάσταση δεν προκαλείται από τη φιλοδοξία οποιουδήποτε ατόμου ή φυλής, αλλά από τον υλισμό, την επιθετικότητα και την υπερηφάνεια οποιουδήποτε έθνους.

Δεν είναι βασικά το αποτέλεσμα των εσφαλμένων οικονομικών συνθηκών, που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Προκαλείται ολοκληρωτικά από το διαδεδομένο μίσος στον κόσμο … Προκαλείται από ανθρώπους σε κάθε χώρα, που ζήτησαν να ρίξουν την ευθύνη για τις συνθήκες, σε οποιονδήποτε εκτός από τον εαυτό τους…

Είμαι σχεδόν μπερδεμένος, από τη μικρή πρόοδο που έδειξαν κάποιοι μαθητές για τη στοργική σκέψη, γιατί δεν το ήξερα ότι ήταν δυνατόν, τόσο που αγαπούσα την ανθρώπινη φύση. Είναι ώρα τώρα, μπροστά από τη δυσκολία και τη φανερή ανεπάρκεια, να αρχίσουν το προτιθέμενο έργο ΑΝ πρόκειται ποτέ να γίνει μια αρχή.

Εκείνοι που δεν είναι προσανατολισμένοι προς την Πνευματική Ιεραρχία και προς το Σχέδιο, είναι τώρα αφιερωμένοι σε δραστηριότητες μιας παγκόσμιας φύσης, είτε καλής, είτε αυτό που αποκαλείται κακής.

Αυτό δεν είναι αλήθεια για όλους τους μαθητές. Αντί να εργάζονται δραστήρια για να εκπληρωθούν οι στόχοι του Σχεδίου, που

  • έχουν πνευματική φύση
  • είναι ενοποιητικοί στα αποτελέσματά τους
  • αναπαράγουν την παγκόσμια κατανόηση και την συγχώνευση

αντί

  • να διαλύσουν την πλάνη
  • να εντυπώσουν το Σχέδιο πάνω στη συνείδηση των ηγετών του κόσμου
    ξοδεύουν το χρόνο τους
  • σε εικασίες
  • σε επίκριση των διαφόρων παγκόσμιων ηγετών
  • σε ένα γεμάτο φόβο προαίσθημα του κακού,

που δεν είναι ούτε στο ελάχιστο χρήσιμο και σε τελική ανάλυση είναι οριστικά επικίνδυνο. Αυτή η επικινδυνότητα οφείλεται στη δόμηση της πανίσχυρα κατευθυνόμενης μορφής σκέψης.

Διστάζω να επεκταθώ πάνω σε αυτό το θέμα, εξ αιτίας των πιθανών αντιδράσεων της προσωπικότητας, που μπορεί να δημιουργήσουν εκείνοι που διαβάζουν τα λόγια μου."

Δεν υπάρχουν σχόλια: